Oxidace – „biologické rezavění“

Při nedostatku vitamínů a minerálních látek současně s překyselením dochází k oxidaci, která pak poškozuje organismus a urychluje stárnutí.

Když kvůli překyselení a nedostatku vitamínů a minerálů dojde k prvnímu praskání žilek, tělo okamžitě mobilizuje vlastní stavivo – cholesterol, aby vzniklé trhliny utěsnilo. Přitom se průměr žil zužuje a tělo je nuceno zvyšovat krevní tlak, aby si zajistilo dostatečné prokrvení.

Zvýšený krevní tlak však zatěžuje žilní stěny, což vyžaduje další dávky cholesterolu. Žíly se tak čím dál více zužují a situace se vyvíjí ve spirále, která končí infarktem.

Aby se tento proces obrátil, musíme organismu poskytnou nadbytek vitamínu C, ostatních vitamínů a minerálních látek. Především pomocí vitamínu C získají žilní stěny znovu pružnost a pevnost, takže tělo může postupně odbourávat cholesterol a uvolňovat žíly a tepny. Krevní tlak klesá a nebezpečí infarktu nebo mrtvice je odvráceno.

Také pro diabetiky je vitamín C skutečný životodárný elixír, protože nejen předchází cévním komplikacím, ale přispívá i ke korigování diabetických poruch látkové výměny. Vitamín C je tudíž nezbytný pro stabilitu cév a je také nejdůležitějším prostředkem k léčení ran, významným antioxydantem a nenahraditelným pomocníkem při výměně buněk.

Při průzkumu mezi pacienty v konečném stádiu rakoviny se zjistilo, že díky podávání 10 mg vitamínu C denně – rozděleno do několika dávek, – se doba jejich přežití více než zdvojnásobila a někteří se dokonce plně uzdravili.

Hojný přísun vitamínu C dokáže zkrátit hojení na polovinu a také výrazně klesá hladina cholesterolu. Vitamín C je rovněž velmi důležitý pro stavbu zuboviny a patří mezi významné biochemické součinitele při opticky nenápadném zajizvování.

Také značně zlepšuje buněčné dýchání. Pokud se tělo zaplaví vitaminem C, dokáže až z 98 % potlačit tvorbu nitrosaminů v žaludku, které vyvolávají rakovinové bujení.

Jak dokazuje dlouhodobá studie amerických vědců, osoby, které požívají dostatečné množství vitaminu C (minimálně 1 gram denně), trpí 3x až 4x méně artrózou a problémy s kolenními klouby. Podle zprávy Lékařského časopisu z října 1997 zpevňuje vitamín C kosti, což je důležité zejména u starších žen.

Čím vyšší je jeho příjem, tím víc klesá potřeba inzulinu pro diabetiky – to je výsledek výzkumu vědců ze Stanfordovy univerzity v kalifornském Palo Altu.

Vitamin C je lapač radikálů, což jsou vysoce agresivní biochemické sloučeniny, které poškozují proteiny, enzymy, lipoidy a genetické substance. Vitamín C nejenže počet těchto volných radikálů výrazně omezuje, ale zároveň regeneruje zoxidovaný vitamín E a působí tak jako ochrana buněčných blan.

Kromě toho existuje zajímavá souvislost mezi lipoproteidy  a nedostatkem vitamínu C. Lipoproteidy se prakticky nacházejí pouze u živočichů, kteří si nedokážou vyrábět vlastní vitamin C. Jde o molekuly, které přebírají funkci chybějícího vitaminu C, ovšem s jistým vedlejšími účinky, neboť při chronickém nedostatku vitamínu C dochází k jejich nadprodukci a ukládání, což vede i infarktu nebo mrtvici.

Můžeme tomu předcházet důkladným odkyselením, doplněním potřebných minerální látek spolu s denním přísunem minimálně jednoho gramu vitamínu C (rozděleného do několika dávek) a cílevědomým dodávání potravinových doplňků.

Optimální zásobování vitamínem C – viz. Výživa a nemoci

 

Zdroj:  K.Tepperwein Pryč s kyselostí

Mou vášní jsou spokojené a šťastné duše. Díky mým jedinečným zážitkům a spojení s nebeskými bytostmi, díky znalostem vesmírných zákonitostí a vesmírné nápovědě, pomáhám lidem najít cestu z jejich problémů, učím je jak si mají sami pomoci s vesmírnou podporou, tak aby se stali vědomými tvůrci a žili svá poslání zde na Zemi. Můj příběh si přečtěte zde >>